Monikas potatisgratäng med bacon och majs

Underbart god och ganska så snabblagad rätt. Blev bjuden på denna gratäng av en arbetskamrat för en del år sedan. Smakar underbart.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5-6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 liten burk majs
  • 1 paket bacon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 påsar Blå Bands bearnaissås
  • Vatten

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen i stavar. Skär eller klipp baconpaketet mitt av i 2 delar. Skiva och hacka löken.
  2. Öppna en burk majs och häll bort spadet. Förkoka potatisen i cirka 5 minuter i lite lättsaltat vatten. Under tiden potatisen kokar, så bryner du baconet lätt.
  3. Smörj en eldfast gratängform. Lägg den förkokta potatisen i botten, strö över lök och majs och fördela baconskivorna jämt över rätten. Lägg till sist ett tunt lager potatis överst.
  4. Sås:
  5. Koka upp bearnaissåsen enligt instruktioner på paketet. Slå såsen över hela rätten. Sätt in i ugnen 225 grader i cirka 30 minuter.
  6. Servera en grönsallad till.
  7. Smaklig spis!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept