Morgh shati korma/ Bhutansk mat

Underbart gott... min första smakupplevelse när det gäller det indiska/bhutanska köket

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200g kycklingfilé
  • 2 st stora gula lökar, ca 200 g
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk garam masala
  • 2 msk curry
  • 0,5 dl olja eller margarin
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • 3 dl grädde
  • Färsk koriander för dekokration

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Hacka löken. Värm oljan tills den blir varm, lägg då i lök och skivad vitlök. Låt det ligga under omrörning tills det blivit lite brunt. Lägg i tomatpuré och rör om. Lägg i alla kryddor och rör om. Mixa allt till en sås. Lägg ikycklingen och tillsätt salt och vatten, Låt koka 15-20 minuter på mellanstark värme.Tillsätt grädde, låt det bli varmt. Smaka av. Tillsätt ev mera kryddor. Smaka av. Servera med basmati ris och en grönsallad.

Kommentarer

Så himla, gott!!!! Gör den något mindre starkt än receptet så slukar hela familjen detta.
Mmm vad gott det var. Jag gjorde den relativt stark och vi slukade hela grytan
Ljuvligt!!!!!!!!
Såå himla gott! Det godaste jag ätit på länge! Tack för receptet" !

Liknande recept