Mormors mjuka pepparkakor

Det här är skånska pepparkakor när de är som bäst! Testa dem med en god ädelost, det är ljuvligt gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g ljus sirap
  • 100 g brun farin
  • 350 g vetemjöl
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Ta fram matberedare och en bra våg. Mät upp sirap och farin direkt i kastrullen.
  2. Värm blandningen tills farinsockret smält och allt har en mjuk konsistens.
  3. Medan sirapslösningen svalnar till fingervärme, ta fram mixer och väg upp de torra ingredienserna. Kör först de torra ingredienserna i mixern därefter
  4. sirapslösningen så att allt blandas. Låt nu degen kallna.
  5. När detta är klart så klickar du ut en stor msk på plåtar som är smörade och mjölade – inte bakplåtspapper. Se till att du har ca 10 cm mellan klickarna på plåtarna.
  6. Baka av i 180° i ca 10 min. Ta loss kakorna från plåtarna efter ca 3-4 min, och låt svalna. Lägg dem luftigt i en burk.

Kommentarer

Är det inget smör eller margarin i degen?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…