Morotsbiffar och nudelsallad med jordnötsdressing

Enormt gott, går utmärkt att göra mycket och sen frysa. Jag älskar denna rätt 8 points

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Morotsbiffar:
  • 10 morötter
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-1½ dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 dl äggnudlar (300 g)
  • 3 dl sockerärtor (150 g)
  • ½ liten purjolök
  • ½ gurka
  • 1 röd spansk peppar
  • Dressing:
  • 4 dl creme fraiche (max 5%)
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Riv morötterna och hacka löken. Vispa samman ägg, vatten, kryddor, potatismjöl och ströbröd. Låt svälla en stund. Tillsätt lök och morätter och blanda. Forma till biffar och stek i margarinet någon minut på båda sidor.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Ansla sockerärter och purjolök, gurka och spansk peppar. Blanda ingredienserna till dressingen och vänd ner salladen.
  3. Smaklig måltid.

Kommentarer

Jättegoda morotsbiffar, absolut 5 från mig! Receptet får en lättåtkomlig plats, för dessa ska jag göra fler gånger. Ha en skön sommar! /laiske
nånstans mellan en 4:a och en 5: a på vardagsmatskalan.GOTT !!!

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr