Morotsbröd med kummin

Morötterna gör det här brödet riktigt saftigt och kummin ger en härlig smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket jäst
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl majsolja
  • 1 dl kesella
  • 3 dl riven morot
  • 1 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kummin
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och häll ner i bunken. Rör ut jästen och häll i olja och kesella. Rör i morötter, socker, salt och kummin.
  3. Blanda i mjöl lite i taget tills det blir en smidig deg.
  4. Tänk på att inte använda för mycket mjöl för då blir brödet torrt. Degen får gärna vara lite klibbig. Låt degen jäsa under bakduk i minst 40 minuter.
  5. Ta upp degen och knåda den lätt. Är degen väldigt klibbig så ha lite extra mjöl under och på händerna medan du knådar den. Dela degen i två och gör två limpor.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
  7. Grädda brödet mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt brödet svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…