Morotsbrownie med vit chokladglasyr

En kaka fullspäckad med nötter, mörk choklad och kryddor som glaseras med sötsyrlig vit choklad och philadelphiaost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g valnötskärnor eller hasselnötter
  • 2 ½ dl matolja
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 5 dl fint rivna morötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • Lite riven muskot
  • 100 g mörk choklad
  • Glasyr och dekor:
  • 400 g philadelphiaost
  • 100 g vit choklad
  • Några droppar pressad citronsaft
  • Eventuellt vit choklad till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en fyrkantig ugnsform, ca 22x28 cm med bakplåtspapper.
  3. Rosta valnötskärnorna eller hasselnötterna tills de blir lätt gyllenbruna, antingen i torr stekpanna eller i övre delen av ugnen i 200 grader. Rör om då och då och låt svalna.
  4. Gnugga loss skalen om du använder hasselnötter.
  5. Vispa ihop, olja, socker och ägg i en bunke. Rör ner de rivna morötterna i äggsmeten. Mät upp och blanda mjöl, bakpulver, kanel, salt och muskot och blanda ner i äggsmeten.
  6. Hacka nötterna och chokladen grovt och rör ner i smeten.
  7. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan ur formen, låt svalna, lossa papperet från kakan.
  8. Ta fram färskosten i rumstemperatur i god tid så att den inte är för kall när den smälta chokladen rörs ner. Bryt chokladen till glasyren i bitar och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Låt svalna lite.
  9. Rör färskosten mjuk och blanda ner några droppar citronsaft. Rör ner den smälta chokladen och blanda ihop till en slät glasyr. Bred glasyren i ett jämnt lager över kakan.
  10. Låt eventuellt stelna lite i kylen och skär sedan upp kakan i bitar.
  11. Garnera gärna med hyvlad choklad på toppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…