Morotshummus med fänkål

Fänkålsfrön har en söt smak med en tydlig lakritston och är väldigt kär i rostade rotfrukter. Denna morotshummus är ett vackert giftermål och passar till det mesta. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • Olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • ½ dl tahini (sesampasta)
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • ½ apelsin, saften
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär morötterna i mindre bitar. Blanda med lite olivolja på en plåt och rosta i ugnen i 20 minuter. De ska få fint med färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar hoppa i pannan. Krossa i en mortel. Mixa ihop morötter, fänkålsfrön, tahini, ingefära, apelsinsaft och vatten till en slät hummus. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…