Morotskaka med citronfrosting

Saftiga morotsrutor med krämig citronfrosting. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g morötter
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 3/4 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 2 3/4 dl rapsolja
  • Frosting:
  • 35 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt oljan och de rivna morötterna och rör ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x30 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-32 minuter. Låt den svalna i formen. Skär den i rutor med en vass kniv innan du lägger på frostingen.
  4. Vispa smör och färskost luftigt med en elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frostingen på kakan. Dra i den med en gaffel för att få ett randigt mönster.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…