Morotskaka med vit chokladfrosting

Saftig morotskaka med läcker frosting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1½ dl solrosolja
  • 4 dl finrivna morötter
  • Vit chokladfrosting:
  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 4 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddor. Rör ner det torra i äggsmeten. Tillsätt oljan och de rivna morötterna.
  3. Smörj och bröa en avlång eller rund form 30x25 cm eller 1½ liter och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna helt innan frostingen bres på.
  4. Smält smöret i en kastrull och ta den sedan från värmen. Hacka chokladen och blanda ner den i smöret, rör tills chokladen smält. Tillsätt philadelphiaost och florsocker och vispa till en slät kräm.
  5. Bred frostingen över kakan och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…