Morotslimpa med glöggkokta torkade frukter

En saftig morotskaka full med julsmak. Torkade frukter som fått koka i glögg. Detta är en ny variant som fungerar året om! Byt ut nötter och frukt till det du gillar bäst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Glöggkokta torkade frukter.
  • 50 g torkade fikon
  • 50 g torkade dadlar
  • ½ dl glögg
  • Morotskaka:
  • 2 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl neutral olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk salt
  • 300 g skalade morötter (5 dl fint rivna)
  • 50 g valnötter, ca 1 dl
  • Servering:
  • Naturell färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck botten av en brödform med bakplåtspapper.
  3. Dela de torkade fikonen och dadlarna i lite större bitar. Lägg i en kastrull och häll över glöggen. Låt sjuda på låg värme tills frukterna absorberat all glögg. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära och salt i en separat skål.
  5. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner fint rivna morötter och lätt hackade valnötter.
  6. Häll smeten i brödformen och grädda kakan ca 45-50 minuter tills en sticka kommer ut ren. Täck med lite folie om kakan får för mycket färg. Låt kakan svalna ordentligt i formen, gärna några timmar, då är kakan lättare att skära i fina skivor.
  7. Morotskakan håller i flera dagar, perfekt att förbereda dagen innan med andra ord.
  8. Vid servering skär i skivor och bred på lite naturell färskost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…