Morotsrelish

Välj gärna ekologiska morötter. De ger mycket bättre smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 röda chili t ex spansk peppar
  • 1 dl rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ¾ dl vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna, lök och vitlök i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs morötter, lök och chili i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, vinäger, socker och salt. Låt koka under lock ca 20 min.
  3. Mixa relishen slät med mixerstav. Häll relishen i burkar och ställ dem kallt. Relishen passar till kött och fågel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept