Morotssallad med blodapelsin

Kom till enligt Kajsa Warg-principen (som inte är sann) "Man tager hvad man haver". Perfekt rätt i eko-kyl köket.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 4 morötter
  • 2 blodapelsiner
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saft av en halv citron
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • En nypa socker
  • Ev någon örtkrydda

Gör så här

  1. Hacka den gula löken. Skala och riv morötter och vitlöksklyftan. Skala och filea apelsinerna, skär dem i skivor och blanda ner i lök- och morotsblandningen.
  2. Pressa citronen. Skaka ihop citronsaften med vinäger, olja och kryddor (ev någon örtkrydda beroende på vad du kryddat huvudrätten med).
  3. Häll dressingen över salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr