Mozzarellagratinerad pasta

Gott och snabblagat, viktiga egenskaper då man kommer hem från en lång dag på jobbet och ska laga mat. Gratängen går också att förbereda och förvara i kylskåpet fram till gratineringen. Sänk då värmen till 225 grader och beräkna ca 20 minuter tillagningstid så att gratängen hinner bli genomvarm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 280 g pasta
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 ½ dl vatten
  • 3-4 tomater
  • ½ dl hackad basilika
  • 250 g mozzarellaost

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja några minuter och tillsätt sedan köttfärsen. Låt den steka med tills den fått fin färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar och rör i tomatpurén. Späd med vattnet och låt puttra utan lock i 10 minuter.
  2. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner tomater och basilika i köttfärsröran. Låt pastan rinna av. Varva pasta och köttfärsröra i en lätt smord ugnssäker form. Skär osten i tunna skivor. Täck gratängen med ost. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter tills osten smält och börjar få färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr