Müslibar

För dig som tränar, ”friluftsar” eller bara är sugen på någonting gott, kan dessa bars vara perfekt! De passar med andra ord lika bra som en god kaka till kaffet, som ett snabbt mellanmål innan träningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl Guldmüsli
  • 6 torkade aprikoser
  • 2 msk pumpafrön
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk flytand honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 C. Klä en liten långpanna (ca 17 x 28 cm) med bakplåtspapper. Rör ihop Guldmüsli, aprikoser, pumpafrön och vetemjöl i en skål.
  2. Blanda smör, socker och honung i en kastrull och låt allt smälta på låg värme på spisen. Koka sedan blandningen på medelvärme ca 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Ta av kastrullen från spisen och häll i müsliblandningen. Blanda noga och bred ut massan i långpannan och tryck ut den med en sked. Grädda i mitten av ugnen 20 – 25 minuter.
  4. Ta ett bakplåtspapper och lägg över kakan. Tryck, med hjälp av en grytlapp då det är varmt, ut massan igen. Låt svalna något och markera där efter ut 14 kakor med en kniv. När kakan är helt sval, ställ in hela formen i kylen ett par timmar. Skär slutligen ut bars med en vass, sågtandad kniv. Förvara müslibarsen i kylen i en tät burk med lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…