Muffins med créme fraiche & gräslök

Enkla och goda mellanmålsmuffins.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk solrosolja
  • 280 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 25 g cheddarost, riven
  • 35 g färsk gräslök, finklippt, plus extra till garnering
  • 1 stort ägg, lätt uppvispat
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 msk smält smör

Gör så här

  1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Sika ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Rör ner ost och gräslök.
  2. Rör snabbt ihop ägg, créme fraiche, yoghurt och smält smör. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen, men rör inte för länge. Smeten ska bara nätt och jämnt blandas och det gör inget om den är lite ojämn.
  3. Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till cirka 2/3). Strö över extra klippt gräslök och grädda muffinsen i 200 grader varm ugn i 20 minuter, eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Servera muffinsen varma eller låt dem först kallna på ett bakgaller.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr