Muffins med jordgubbar

Inuti muffinsen döljer sig en saftig smakskatt! Mosade jordgubbar i glasyren ger en vacker färg. Polenta i smeten ger en lite gulare färg till muffinsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl socker
  • ½ citron, rivet skal
  • 3 ägg
  • 1 dl polenta
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 150 g jordgubbar, färska, rensade och delade i bitar
  • Glasyr:
  • 3-4 jordgubbar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1½ dl florsocker
  • Garnering:
  • Färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör, socker och citronskal krämigt och vitt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop polenta, vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken.
  3. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela jordgubbarna i formarna och täck dem med resterande smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna.
  4. Glasyr:
  5. Mosa jordgubbarna i citronsaften och pressa dem genom en sil över florsockret. Rör ihop till en glasyr.
  6. Toppa muffinsen med glasyr och garnera med färska jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…