Nobissås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 dl olja, ej oliv
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finklippt gräslök

Gör så här

  1. Lägg ner ägget i kokande vatten. Koka i 3 minuter - varken mer eller minre. Knäck ägget och gröp ur det med en sked direkt ner i matbererade. Tillsätt senap och droppa ner vinäger och olja under vispning. Smaksätt med salt, pappar och vitlök. Blanda sist ner gräslöken.

Kommentarer

Mycket gott till dubbelmarinerad oxfilé. Jag har även blivit informerad att man inte skall ha den i aluminiumkärl. mvh, Mikael

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…