Nöt- och fikonkakor

Naggande goda kakor med nötsmak som fylls med fikonmarmelad. Väldigt goda att servera med vispad grädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning:
  • 250 g fikonmarmelad
  • 50 g valnötskärnor, grovhackade
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en deg. Lägg undan 1/4 av degen till senare. Fördela resterande deg i 15 aluminiumformar och tryck ut tunt.
  3. Fördela marmeladen och de grovhackade valnötterna i formarna. Dela den sparade degen i 15 bitar. Rulla varje bit till en boll och tryck ut till ett lock i handen. Täck kakorna med locken och nyp till i kanterna.
  4. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 12 minuter. Låt svalna i formarna. Vänd ut kakorna försiktigt och pudra över florsocker vid servering. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…