Nötigt pilaffris

Råris, champinjoner, vitlök och selleri sjuds i en mustig buljong och smaksätts med gyllenrostade och krispiga pekannötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 3 dl råris
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 6 dl köttbuljong
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • Svartpeppar
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • 2½ dl pekannötter, grovt hackade
  • Salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta som rymmer minst 3 liter. Lägg i riset och bryn det under omrörning cirka 3 minuter.
  2. Lägg i svamp och vitlök och fräs under omrörning 4-5 minuter tills svampen har mjuknat. Tillsätt buljong, selleri, 1 krm peppar och basilika. Koka upp.
  3. Lägg på locket och sänk till medellåg värme. Låt sjuda svagt cirka 25 minuter tills all vätska är absorberad.
  4. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna över medelhög värme cirka 5 minuter tills pekannötterna är gyllene, rör om hela tiden. Blanda ner dem i riset. Smaka av med salt och peppar och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…