Nötkaka med nutellatopping

Nötälskarens drömkaka och säkert för en del andra också!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Ca 2 dl hasselnötter, 150 g
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Topping:
  • 1½ dl Nutella, hasselnötskräm
  • 1 dl hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter.
  2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm tills vätskan är rumstempererad. Mal nötterna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt de malda nötterna och vätskan. Rör varsamt till en slät smet.
  3. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Stjälp sedan upp den att kallna under formen eller bakduk.
  4. Värm nutellakrämen över varmt vattenbad tills den är lätt rinnande. Ringla krämen över kakan och strö över hackade hasselnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…