Ölgryta med svamp

Suveränt god! När jag gjorde den hade jag ingen öl hemma så jag tog porter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfritt kalv- eller griskött av bog
  • 1 gul lök, i smala klyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl mörkt öl
  • 1/2 dl svartvinbärsgelé
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk kalvfond, konc.
  • 1 msk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g kantareller eller champinjoner, delade
  • 5 salladslökar, grovt skurna

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar, 3x3 cm stora.
  2. Bryn köttärningarna och löken i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta.
  3. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Späd med mörkt öl. Låt grytan sjuda, ca 30 minuter.
  4. Tillsätt svartvinbärsgelé, grädde, kalvfond och soja. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka upp.
  5. Fräs svamp och salladslök i lite smör och tillsätt det till grytan. Servera med kokt potatis och broccoli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…