Öppen sparris- och brielasagne

Lasagne behövs inte alltid göras i ugnen. Denna rätt fixar du snabbt ihop. 305 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ask färska lasagneplattor, 200g
  • 2 tsk + 2 msk olivolja
  • 3 buntar vit och grön sparris, 750 g
  • 8 tunna skivor brieost, 120g
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 12 salvia- eller basilikablad
  • 2 tsk vinäger

Gör så här

  1. Koka lasagneplattorna i två omgångar i rikligt med saltat vatten ca 5 minuter. Häll av pastan i durkslag och pensla plattorna med lite olja.
  2. Ansa den gröna sparrisen, ansa och skala den vita.
  3. Koka upp vatten och sjud sparrisen 3-5 minuter. Du kan också grilla den.
  4. Varva lasagneplattor i två lager med sparris och ost, salta och peppra mellan varven.
  5. Fräs salvia-/basilikabladen i olja och lägg på.
  6. Droppa vöer vinäger och mal över svartpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…