Ört- och mandellax i foliebåt

Snabblagad fiskrätt med fräsch smak utan onödigt fett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g lax i portionsbitar
  • ½ kruka dill
  • ½ kruka basilika
  • ½ citron
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 2-3 msk mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg en bit aluminiumfolie i en ugnssäker form och lägg laxbitarna på folien med någon centimeters mellanrum mellan bitarna.
  3. Hacka upp dill och basilika och lägg i en påse tillsammans med citronskivor delade i mindre bitar. Massera innehållet i påsen så smakerna blandas.
  4. Salta och peppra laxen. Fördela kryddblandningen över bitarna och strö över mandelspån.
  5. Vik upp foliekanterna som en båt, se bilden.
  6. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Laxen är klar när köttet precis gått från att vara glansigt till matt i den tjockaste biten.
  7. Servera genast med t.ex. kokt färskpotatis, en sallad och kall romsås med sweet chili.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr