Örtfylld brie med rostade tomater

En riktig pang-"tårta". Läcker att servera och supergod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 brieostar, 10-15 cm i diameter
  • 60 g kruspersilja
  • 30 g dill
  • 30 g basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • Flingsalt
  • Snabbrostade tomater:
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk farinsocker eller annat mörkt socker
  • En nypa flingsalt
  • 4 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Lägg tomater med kvistar i en ugnsform. Häll på olja och strö över socker och en nypa flingsalt. Krossa vitlöksklyftorna med skal och allt och lägg även dem i formen. Rosta tomater och vitlök i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Dela en av ostarna i en över- och en underdel. Skala bort höljet på den hela osten med en liten skalkniv. Lägg örterna i en matberedare, tillsätt olivolja och cayennepeppar. Kör allt på hög hastighet så att örterna blir rejält mixade.
  4. Lägg i den skalade osten och kör ett par varv till, det gör inget om det inte blir helt jämngrönt, bara det blir vackert!
  5. Lägg den gröna ostmassan på underdelen och lägg på överdelen. Toppa brietårtan med de vackra och goda tomaterna och servera den rumsvarm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…