Örtkryddad fläskfilé med basilikakräm

Bra och god rätt till både vardag och fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 dl hackade örter, t ex basilika, persilja, timjan
  • 4 bakpotatisar
  • Basilikakräm:
  • 1 dl basilikablad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 100 g naturell färskost
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär potatisarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakpapper och ringla över 1 msk margarin. Baka mitt i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.
  2. Rulla fläskfilén i örtblandningen. Hetta upp resten av margarinet i en stekpanna och bryn filén runt om.
  3. Lägg den i en ugnsäker form . Sänk ugnsvärmen till 175 grader och låt filén steka klart tillsammans med potatisen ca 15 minuter.
  4. Basilikakräm:
  5. Mixa basilika, grädde, färskost och olja till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept