Örtmarinerad fläskfilé på salladsbädd

Jättegod och enkel bjudrätt, jag har gjort den utan salladsbädden

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Dressing:
  • ½ dl balsamvinäger (ljus el mörk)eller rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ dl finhackade färska örter, tex. av timjan, oregano, salvia och persilja. (alt. ½ pkt frysta provencaleörter)
  • Salt
  • Peppar
  • Salladsbädd:
  • Ruccolasallad
  • 1-2 rödlökar
  • Späda kokta morötter
  • Lättkokta sockerärtor
  • Cocktailtomater

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskfilén, bryn den runtom och stek färdig i ugnen på 200 gr värme i ca 20 min. (65 gr)
  2. Rör ihop olja, vinäger, vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar. Häll i plastpåse och lägg ner den varma filén. Låt kallna, vänd då och då.
  3. Marinera minst 5 tim.
  4. Arrangera salladsbädden på ett fat. Skiva fläskfilén tunt och lägg den ovanpå. Droppa över resten av dressingen och servera med tex kokt potatis och ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ocmadde

Hamburgepaket

Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.