Österrikisk ägglikör

Enkel att göra och har lång hållbarhet. Behöver ca 2 veckor på sig att utveckla smaken. Förvaras i kyl och flaskan ska skakas lite då och då. Blir tjock till att börja med, sjunker ihop allteftersom den skakas. Är mycket uppskattad av alla vuxna i min familj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 äggulor från färska ägg
  • 4 dl florsocker
  • 1/2 - 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 5 dl grädde
  • 5 dl 40 % sprit

Gör så här

  1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt.
  2. Blanda noga med 5 dl grädde (ej vispad) och ca 40 % sprit.
  3. Personligen tycker jag det blir godast med vit rom men det går också bra med vodka, brännvin special eller konjak.

Kommentarer

Så himla gott. Jag gjorde en laktosfri variant, smakar lika gott som köpt

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…