Omelettrulle

Bra bjudmat att göra i föreväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 gr smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl gräddmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. ( fungerar utmärkt att göra med dinkelmjöl)
  2. Smält smör, vispa i mjöl. Tag från plattan och tillsätt mjölk och vatten. Vispa kraftigt till tjock jämn smet.
  3. Tillsätt det lätt vispade äggen och blanda till slät smet.
  4. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna och grädda i ugn,
  5. 175 grader ca 20 min.
  6. Går utmärkt att göra i förväg och även att frysa in.
  7. Gör valfri stuvning (ganska tjock) och lägg på omeletten och rulla i hop som rulltårta. Lägg åter i långpanna en stund innan servering och strö över ost. Låt bli varmt och osten få färg.
  8. Servera med sallad.
  9. (Skaldjur och dill är en väldigt god stuvning till rullen.)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…