Osso Bucco på kalkon

En prisvärd och god variant på Osso Bucco som ursprungligen är en italiensk kalvgryta. Den går bra att förbereda i god tid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kg kalkonlår med ben eller 800 g utan ben och skinn
  • 6 morötter
  • 4 selleristjälkar
  • 2 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 2½ dl torrt, vitt vin
  • 1,25 dl köttbuljong
  • ½ citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad mejram
  • 4-5 tomater
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skiva kalkonlåren i 4 cm tjocka skivor, lår med ben kräver en köttyxa. Ta bort skinnet. Skölj och skala morötter och selleristjälkar och skär dem i tunna skivor. Skala löken och hacka den grovt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en ugnssäker stekpanna eller gryta med lock. Bryn kalkonskivorna runt om och tillsätt morötter och selleri. Fräs 1-2 minuter och tillsätt vin och buljong.
  3. Skär citronen i tunna skivor och tillsätt den till grytan. Pressa ner vitlöksklyftorna i grytan. Tillsätt lagerblad och örter. Täck med lock och sätt in i ugnen och låt sjuda i 1½ timme.
  4. Skålla, skala och hacka tomaterna grovt. Lägg dem i grytan när det återstår 20 minuter av tillagningstiden.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med vitt osötat bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…