Ost- och baconfylld bakpotatis

Du behöver naturligtvis inte köpa speciella bakpotatisar, stora potatisar går bra, helst av mjölig sort. Receptet går utmärkt att dubblera om ni är många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 1 dl riven ost
  • 140 g bacon, 1 paket
  • Några droppar tabasco
  • ½ tsk oregano
  • Salt
  • Malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och stick några hål i potatisen med en potatissticka så att den inte exploderar i ugnen.
  3. Baka potatisen i ca 1 timme.
  4. Tärna baconet och stek, lägg det sedan på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
  5. Höj ugnstemperaturen till 275°.
  6. Dela potatisen på mitten och gröp ut innehållet.
  7. Pressa den urgröpta potatisen och blanda ner bacontärningarna i potatisen. Krydda med tabasco, oregano, salt och peppar och blanda.
  8. Skeda tillbaka massan i de urgröpta skalen, strö över riven ost.
  9. Gratinera i 5–6 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept