Ost- och räkpaj

Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte frysas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g lagrad Grevé eller Herrgårdsost
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (gärna med löstagbar kant)
  4. Grädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen.
  5. Tag ut formen, strö osten på botten, lägg på räkorna och häll i äggen söndervispade och blandade med mjölk, grädde salt och peppar.
  6. Grädda ca 30 minuter.
  7. Ska pajen värmas görs detta i 200° ugn ca 15 minuter.
  8. Variation:
  9. Jag har även gjort denna paj med strimlad rökt skinka i stället för räkor och det blir också väldigt gott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ros

Skaldjurspaj

Tips till pajen Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.…

@lisa35

Räkpaj

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.