Ostfyllda kalvfärsjärpar med ratatouille

Går också bra att använda fläsk- eller lammfärs till denna rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 2 msk smör till stekning
  • Fyllning:
  • ca 125 g Cambozola
  • Ratatouille:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten auberigine, 250 g
  • 1 squash, 250 g
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk sambal oelek
  • Tillbehör:
  • Kokt färskpotatis

Gör så här

  1. Ratatouille: Skala lök och vitlök. Skär löken i bitar, skiva vitlöken och skär resten av grönsakerna i ca 2 cm stora bitar.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon min. Lägg över i en gryta.
  3. Stek därefter aubergine och squash i olja och till sist paprikan och lägg allt efterhand i grytan.
  4. Häll över tomater och kryddor.
  5. Låt koka under lock ca 20 min. Rör om då och då.
  6. Kalvjärpar: Blanda kalvfärsen med salt, peppar och äggulor. Rör ner grädden. Skär bort kanterna på osten och skär den i 8 bitar.
  7. Dela upp färsen i 8 delar. Platta till en bit färs i handen, lägg en bit ost på mitten och forma färsen till en oval järpe runt om osten.
  8. Gör likadant med resten av färsen.
  9. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna, sänk värmen och stek hälften av järparna runt om på knappt medelgod värme 5-7 min.
  10. Lägg över i en form och håll varmt. Fortsätt med resten av järparna.
  11. Servera järparna med ratatouille och nykokt färskpotatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr