Ostgratinerad blomkål

En sommarklassiker som står sig. Servera som den är eller tillsammans med kokt potatis eller grovt bröd. Koka kålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 700 g
  • 140 g tärnat bacon
  • 4 dl Kelda pastasås mild ost
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g riven ost, gratäng
  • ½ dl hackad persilja
  • Tillbehör:
  • Eventuellt kokt potatis eller grovt bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt i 6-8 minuter. Stek baconet knaprigt. Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen och peppra. Strö över riven ost och fördela bacon runt blomkålen.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över hackad persilja. Servera blomkålen som den är eller med nykokt potatis eller grovt bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…