Ostpaj med ansjovis

En annorlunda och läcker botten med god fyllning. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 potatisar, kokta
  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl majsstärkelse
  • 1 dl riven Västerbottenost
  • Fyllning:
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 125 g ansjovis
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Mixa kokt potatis, smör, majsstärkelse och riven ost till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ställ kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Strö lite ost över pajskalet. Rör samman grädde med resten av osten, ägg och spadet från ansjovisen. Häll i pajskalet. Lägg ansjovisen vackert i pajskalet.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Toppa med oliver och rosmarin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept