Oxfilé i rödvinssås

En rätt som man aldrig tröttnar på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 600 g oxfiléer
  • 1 tsk grovsalt
  • 1 tsk peppar
  • 25 g smör
  • 125 g champinjoner
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk sojakulör

Gör så här

  1. Löken skalas, delas i fyra delar och fräses i en panna med smör. Ta sedan upp löken.
  2. Oxfilén skärs i skivor ( 1 skiva per reson) och bankas ut med handen. Krydda med salt och peppar och stek i lättbrynt smör, c:a 3 min. på varje sida. Köttet tas upp ochhålls varmt.
  3. Löken läggs tillbaka i pannan tillsammans med champinjoner. Rödvin och vispgrädde tillsätts och det hela får koka i 5 minuter eller tills såsen är slät. Smaka av med salt och tillsätt soja
  4. Servera filéskivorna tillsammans med rödvinssåsen och massor av färsk källkrasse och gröna bönor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…