Päron i ingefärslag

Fin present! God till glass eller chokladkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 40 g ingefära
  • 7 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1-2 lime
  • 1 vaniljstång
  • 1 kg små päron

Gör så här

  1. Strimla 40 g ingefära fint. Koka upp 7 dl vatten, ingefära, 4 dl socker, juice och skal av 1-2 lime och 1 urskrapad vaniljstång med frön.
  2. Koka ca 10 minuter.
  3. Skala 1 kg små päron. Förväll päronen tills de blivit lätt mjuka, 5-20 minuter.
  4. Ta upp och lägg i väl rengjorda varma glasburkar.
  5. Häll den heta lagen över.
  6. Låt svalna.
  7. Tryck ner avsköljda myntakvistar i lagen.
  8. Låt stå svalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…