Päron- och chokladkaka

295 kalorier per skiva En av de mest lättgjorda kakor som finns, men också en av de läckraste.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk fruktsocker
  • 150 g lättmargarin
  • 3 ägg
  • 150 g grovhackad mörk choklad
  • 1 päron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg en bit bakplåtspapper i en avlång brödform.
  3. Lägg mjöl, bakpulver, socker och matfett i en matberedare, kör några sekunder så att det blandas, tillsätt äggen och kör ytterligare några sekunder till en smet.
  4. Skala och skär päronet i tunna klyftor.
  5. Blanda med en sked i chokladen och päronbitarna i smeten.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan tills den är genomgräddad och ytan har fått färg, 45-50 minuter.
  7. Stjälp upp kakan ur formen och dra av papperet ut formen. Låt kakan kallna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…