Päron- och spenatsallad med valnötter och citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 4 päron , skivade tunt
  • 1/2 burk Zeta Ricotta , 250 g
  • 1/2 citron , finrivet skal och saft
  • 5 msk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • 2 påsar färsk spenat à 70 g
  • 50 g Zeta Pecorino Romano D.O.P.
  • eller Zeta Parmigiano Reggiano , hyvlad med en potatisskalare
  • Salt och peppar
  • Tips!
  • Välj gärna svenska sommarpäron om de är i säsong. Annars är sorten Konferens ett bra päron att använda till detta recept.
  • Om du planerar att servera denna rätt på en buffé kan du räkna att den är ca 8-10 bufféportioner.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 min. Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna.
  2. Blanda ricotta, citronskal och -saft i en bunke och smaka av med salt och peppar. Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke.
  3. Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl. Lägg upp salladen och klicka på citronricotta, strö över pecorino och nötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…