Päroncarpaccio

God efterrätt som kan förberedas

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st fasta päron
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g strösocker
  • 1/2 knippe mynta
  • 35 g rostade pinjenötter
  • Sås
  • 250 g kesella
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smaksätt kesellan med florsocker och vaniljsockret
  2. Ställ i kylen
  3. Koka upp vin och socker rör i myntan
  4. Ta bort kärnhusen ur päronen
  5. Skiva päronen med osthyvel
  6. Lägg ut skivorna på tallrikar eller ett större fat
  7. Häll snabbt över den heta lagen och låt svalna
  8. Strö över nötterna och lägg på en klick kesella innan servering
  9. Viktigt
  10. Var snabb med lagen annars blir päronen bruna

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…