Pärondessert med citronkräm och vaniljgrädde

Saftiga, smakrika päron tillsammans med syrlig citronkräm och söt vaniljgrädde. Fräscht och himmelskt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 fasta mogna päron
  • ½ liter vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk honung
  • 3 nejlikor
  • Vaniljgrädde:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Citronkräm:
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl vispgrädde
  • Pressad saft av ½ citron
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 40 g smör

Gör så här

  1. Skölj och skala päronen, dela dem och ta ur kärnhusen. Häll vatten i en kastrull och tillsätt vin, socker, honung och nejlikor.
  2. Lägg i päronen och koka dem i ca 5-10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen. Låt päronen rinna av och skär dem i skivor på snedden.
  3. Vaniljgrädde:
  4. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och rör sedan försiktigt ner blandningen i grädden.
  5. Citronkräm:
  6. Lägg alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
  7. Servera päronen på ett dessertfat med krämerna vid sidan om. Spritsa gärna ut krämerna bredvid. Vackert!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…