Päronkaka med saltad karamellsås och popcorn

Salt kolasås och popcorn till en mjuk päronkaka - vilken höjdare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl majsstärkelse, Maizena
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mandelmassa, grovriven
  • 2 päron
  • 75 g smör
  • Saltad karamellsås:
  • 1½ msk glykossirap
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 30 g smör
  • Flingsalt
  • 3 dl poppade popcorn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda majsstärkelse, fiberhusk, kanel, bakpulver och grovt riven mandelmassa, vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Tärna päronen fint och strö över kakan. Hyvla smöret över kakan med osthyvel. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter.
  3. Värm glykossirapen i en tjockbottnad kastrull, tillsätt lite av sockret i taget och rör om tills karamellsåsen är härligt brun. Tillsätt lite av grädden i taget medan du rör om. Ta från plattan och tillsätt smöret, skuret i tärningar. Smaka av med salt.
  4. När kakan har kallnat, häll hälften av kolasåsen över kakan. Blanda resten av såsen med popcorn och lägg i en hög på kakan. Hugg in!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…