Päronpaj med knaprigt nöttäcke

Läckert och knaprigt smul täcker de goda päronen. Pajen serveras med en hemmagjord vaniljsås, även kallad råkräm. Den är superenkelt att göra och så god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3/4 dl socker
  • 75 g smör, mjukt
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 75 g blandade nötter och mandlar, t.ex. sötmandel, hasselnötter och valnötter
  • 6 mogna, mjuka päron
  • Eventuellt smör till formen
  • Vaniljsås (råkräm):
  • 3 äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg socker, smör och vetemjöl i en skål och nyp eller hacka ihop till en smulig deg. Grovhacka nötblandningen och vänd ner i degen. Skala päronen och halvera dem. Gröp bort kärnhus och blomfäste.
  3. Lägg dem i en ugnsform, smord eller klädd med bakplåtspapper. Fördela smuldegen ovanpå päronen. Grädda pajen mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills den fått fin färg.
  4. Vaniljsås:
  5. Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa grädden men inte allt för hårt i en annan skål. Vänd ihop grädden med äggen och tillsätt vaniljsockret.
  6. Servera pajen ljummen med en klick vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…