Pain dépice

Pain dépice är en ljuvligt söt och kryddig kaka. I Frankrike serverar man den gärna med lite smör och marmelad till frukost eller eftermiddagsfikat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malda nejlikor
  • ½ tsk malen muskot
  • 2 dl honung
  • 2 dl apelsinmarmelad
  • 50 g smör
  • ½ dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform.
  2. Blanda de torra ingredienserna samt kryddorna i en bunke.
  3. Värm honung, marmelad, smör och mjölk i en kastrull över låg värme. När allt har smält häll det över de torra ingredienserna. Rör till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen, grädda i ca 45 minuter.
  5. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…