Paj från 1987

Köttfärs och pepparots paj. God varm som kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdegen:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 250 g nötfärs ( går lika bra med älgfärs)
  • 1 msk olja
  • ½ smulad buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 - 1½ tub pepparrot
  • 1 msk tomatpuré
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk grönsakskrydda

Gör så här

  1. Pajdegen:
  2. Hacka samman degen. klä en hög pajform 25 cm O Förgrädda i 10 minuter.
  3. Fyllningen:
  4. Fräs färsen i olja, smula i buljongen späd med vatten och krydda med peppar, pepparrot och tomatpureén. Låt puttra ihop till en fast röra, Fördela den på pajskalet.
  5. Äggstanningen:
  6. Vispa ihop äggstanningen och häll den försiktigt över färsen.
  7. Forstätt att grädda tyttligare 30 min tills pajen har stannat.

Kommentarer

Mycket god paj, den gör vi fler gånger.
Mycket god paj, den gör vi fler gånger.
kan garantera att den är GOD

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…