Paj med rödbetor och getost

Rödbetor och getost är en himmelsk kombination i denna glutenfria och rustika paj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3½ dl fin mjölmix, 210 g
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 150 g getost
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1½ tsk spiskummin
  • 250 g keso
  • Topping:
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Kvistar av färsk oregano

Gör så här

  1. Blanda smör, mjölmix och salt, gärna i en köksmaskin. Tillsätt vattnet och mixa till en deg. Den blir ganska kladdig. Bred ut degen i en pajform, t.ex. med smörkniv. Låt vila kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Skala rödbetorna och skär dem i cm-tjocka skivor. Finhacka vitlöksklyftorna och strö över. Ringla över oljan och ugnsbaka i 10-15 minuter. Lägg rödbetsblandningen i pajskalet. Smula över getosten.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, kryddor och keso och häll över. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Strö över rostade pinjenötter och dekorera med färsk oregano före serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…