Paj med rödvinsmarinerade äpplen

En äppelpaj med vuxensmak. Äppelklyftorna får vacker färg och god smak av sötat rödvin

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Marinerade äpplen:
  • 6 fasta äpplen
  • 3 dl rödvin
  • 2½ dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk kanel
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 150 g kesella (10 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Koka upp vin, socker och kanelstång.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i lagen och sjud ca 5-10 min tills de nätt och jämnt är genomkokta.
  3. Obs! koktiden är olika beroende på äppelsort och storlek på klyftorna. Låt klyftorna kallna i lagen.
  4. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop mjöl, smör, kanel och vatten till en deg. Låt degen vila kallt 30 min.
  5. Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 12 min mitt i ugnen.
  6. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner kesella, grädde och mjöl.
  7. Lägg de marinerade äppelklyftorna i pajskalet och slå på fyllningen. Grädda i 200° mitt i ugnen tills fyllningen har fått färg

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…