Palak paneer Malmö-style

Det här receptet är en bra bit bort från original-Paneer, men det är så sanslöst gott, och vi har aldrig hittat något nytt namn...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färska tomater
  • 200 g färsk spenat eller motsvarande fryst
  • 2 halloumiostar
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Olivolja att steka i
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Ta fram en stor kastrull. Klyfta löken tunt. Fräs den och pressad vitlök i olja på medelvärme ett par minuter. När löken börjar mjukna, ha i curry, spiskummin, koriander och cayenne och fräs lite till. Ha i extra olja vid behov.
  2. Grovhacka tomaterna och lägg dem i grytan när löken ser glansig ut. Koka upp, rör om och låt koka i en kvart under sporadisk omrörning. När det börjar se ut som tomatsås, dvs tomaterna oformliga och vätskan tjockare än vatten, är det dags att smaka av med salt och peppar och ev mer av ovanstående kryddor.
  3. Grovhacka spenaten och tärna osten. Lägg i allt i grytan och låt puttra tills spenaten mjuknat och osten blivit mjuk och gummiaktig.
  4. Servera med naan, chapati eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…