Paneng på nytt sätt

En annan sorts Paneng utan kokosmjölk, men med mycket innehåll

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 4-5 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 2 dl paprika/chili creme fraiche
  • 5 dl lätt creme fraiche vanlig
  • 1 burk 400 g hela champinjoner
  • 1 burk 400 g skivade champinjoner
  • 1 burk 227 g bambuskott
  • 1 påse Paneng spicemix
  • 1-2 dl vatten
  • Bandspagetti eller Ris

Gör så här

  1. Börja med att klippa/skära kycklingen i små bitar, som grytbitar ungefär.. Stek tills det är färdigt och sedan ha i skuren lök i stekpannan.
  2. Sedan behövs en större panna, jag använder wokpanna så allt ska få plats.
  3. Gör rent selleri och skär i bitar, och lägg i pannan tillsammans med resterande ingredienser.
  4. Ha sedan i stekta kycklingen och löken.
  5. Lägg i Panengmixen, och ha i 1-2 dl vatten, beoende på hur krämig sås du vill ha.
  6. Låt puttra några minuter sen har du i all creme fraiche.
  7. Vips så är det klart.
  8. Lika gott till både ris och spagetti .
  9. Detta är något jag ofta bjuder på när vänner kommer på besök, alltid lika populärt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept