Panerad falukorv i ugn

En annorlunda ugnsbakad falukorv med smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 70 g bacon
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 5 msk mjöl
  • 5 msk skorpsmulor
  • Ostskivor efter smak
  • Tomatsås
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g krossade tomater gärna med örter
  • 3 msk tomatpuré
  • 1½ tsk torr basilika
  • 2-3 krm salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2½ dl vatten
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek baconskivorna lätt, Lägg dem på hushållspapper för att rinna av och svalna.
  2. Dela baconskivorna i bitar som passar till korven.
  3. Vispa ihop ägg och senap. Mät upp skorpsmulor och mjöl i skålar.
  4. Skiva falukorven ca 3 cm bitar gör en skåra i varje korvbit så att den håller ihop, lägg en skiva ost och en bit bacon mellan. Lägg ihop!
  5. Vispa ihop ägg och senap, vänd korven (även sidorna) först i mjölet, sedan i äggsmeten och till sist i skorpsmulorna.
  6. Lägg korvarna i en väl smord form. Låt sedan korven vila.
  7. Under tiden Hacka löken fint och stek den mjuk i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Blanda i löken och övriga ingredienser i kastrullen. Ställ in korven i ugnen. Låt tomatsåsen koka ihop på svag värme tills korven är färdig.
  8. Stek dem gyllene i ugn 200º i ca 15 min.
  9. Servera med sallad, pasta, potatis (mos/pressad) eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept