Panerad fläskkotlett

Enkla, saftiga kotletter, snälla mot budgeten. Servera dem med potatismos och grön sparris. Kotletterna kokas först en stund och steks sedan i ugnen under folie - de blir därför både fettsnåla och extra saftiga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter à 120-150 g
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitlökssalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk mjöl
  • 2 äggvitor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fläskkotletterna i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på hög värme, sätt ner värmen och låt sjuda 10 minuter.
  2. Blanda ströbröd, salt, vitlökssalt, peppar, oregano och gurkmeja i en djup tallrik. Blanda väl. Häll upp mjölet på en tallrik.
  3. Låt fläskkotletterna rinna av. Torka dem lätt med en bit hushållspapper. Vispa ihop äggvitorna lätt. Vänd kotletterna lätt i mjölet, skaka av överflödigt mjöl. Vänd sedan kotletterna i äggvitorna och därefter i ströbrödsblandningen så att köttet täcks av panering.
  4. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och täck över med folie. Stek i ugnen 30 minuter. Vänd kotletterna en gång. Lägg upp på tallrikar och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…